Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Nem kell elküldeni pedagógusokat, maguktól mennek el"

2011.03.14
"Továbbra is az ember számít" - reagálás az Ajkai Szó március 11-én megjelent közleményére
 
Tisztelt Láng György Géza Főszerkesztő Úr!
 
Ma akadt kezembe az Ön által főszerkesztőként jegyzett Ajkai Szó március 11-ei száma, melyben az MSZP-s városvezetés véleményét tolmácsolja / tolmácsolják névtelen szerző(k) az Önökhöz eljuttatott sajtóközleményem kapcsán. Ön / Önök arra hívta / hívták fel a figyelmemet közleményemre történő reagálásukban, hogy a bányásztelepi óvoda bezárása ellen ugyan van jogunk tiltakozni, (amit ezúton is "köszönök"), viszont az "ajkai névtelen" szerint hibás az érvelésem, és figyelmetlen is vagyok, mert bizony Schwartz polgármester úr nem akarja elbocsájtani a pedagógusokat a bányásztelepen bezárandó óvodából, mindössze az épülettől kellene megválni, és ezt egy korábbi cikkben is tudatta a város lakosságával...
 
Hadd tudassam én is Önökkel, hogy különösen "megnyugtató" volt számomra ez ügyben Tolnai Andrásnéval, az ajkai óvodák vezetőjével folytatott két héttel ezelőtti négyszemközti beszélgetésünk, mely során intézményvezető asszony azzal érvelt, hogy aggodalomra semmi ok, senkit sem kell ugyanis elküldeni, hisz "maguktól mennek el pedagógusok az óvodáktól"... Schwartz Béla polgármester álláspontjának megfelelően, miszerint mindenképp be kell zárni egy óvodaépületet, Tolnainé választása a bányásztelepi Waldorf óvodára esett, és ötletgazdaként a bezárás elodázhatatlan szükségességét hajtogatta a megbeszélésen is, mondván, így lehet csak megmenteni munkahelyeket. Az én válaszom azonban egyértelműen elutasító volt. Egyik városrészben sem elfogadható ugyanis számomra óvoda bezárása, különösképpen NEM, ha ez az MSZP-s többségű városvezetés több cikluson átívelő rossz gazdálkodásának elkerülhetetlen folyománya kellene, hogy legyen.  
 
Úgy látom, Tisztelt Főszerkesztő Úr, hogy Önnek és társainak igaza van. Valóban továbbra is az ember számít, annak az egy embernek a bevédése a közpénzen fenntartott "városi" lapon keresztül, akit úgy hívnak: Schwartz Béla.
 
Mivel a március 11-én megjelent, közleményemet részben közlő cikkük szerzője a nevét nem vállalta, Önnek, mint felelős főszerkesztőnek küldöm el ismét  az Ön / Önök által idézett sajtóközleményemet. Valószínűleg elkerülte figyelmét, figyelmüket érvelésem további része, ugyanis nem pusztán a munkahelyek esetleges megszűnését sérelmezem... De ne is törődjön vele, végül is "csak" mintegy háromezer ember él a Bányásztelepen ... (kiemelve korábbi közleményem második fele, melyet Önök "elfelejtettek" megemlíteni)
 
"Sajtóközlemény
 
Bár a Jobbik február 4-i ajkai tüntetésén is elhangzott, hogy Schwartz Béla helyi
polgármester a város súlyos anyagi helyzetét pedagógusok elbocsájtásával akarja enyhíteni,
mégis polgármester úr heteken keresztül tagadta terveit a sajtóban. Az Ajkai Szó előző
számában viszont már a bányásztelepi Waldorf Óvoda bezárásának esélyét latolgatta.
Ismét felhívom a polgármester úr figyelmét, hogy csak azután gondolkodjon a tisztességes
emberek elbocsájtásán, miután minden lehetséges leépítést eszközölt saját baráti körében.
A bányásztelepi óvoda bezárását már csak azért is elfogadhatatlannak tartom, mivel
ez a városrész az elmúlt évtizedekben az önkormányzat mostoha gyereke volt. Nincs
gyalogátkelőhely, bolt, bankautomata, hiányoznak a járdák, számos utca járhatatlan, tavaly
pedig a helyijárat-közlekedés maradványait is tönkretették. Az elmúlt időszakban mindössze
egy fekvőrendőrt sikerült elhelyezni, teljesen ésszerűtlen módon.
Elfogadhatatlan, hogy egy eddig is diszkriminált városrész lakosságára hárítsa át a felelőtlenül
gazdálkodó polgármester a város pénzügyi nehézségeit.
 
Ferenczi Gábor
országgyűlési képviselő"

Az óvoda esetleges bezárása egyébként további kényes kérdéseket is felvet:
 
Vajon az épület ugyanarra a sorsra jut-e, mint a 2008-ban Schwartz úr által előbb összevonatott, majd ledózeroltatott Veres Pálné Általános Iskola épülete, melyet jutányos áron szerezhetett meg anno egy multinacionális áruházlánc? Vagy esetleg más terveik vannak az épülettel, illetve az értékes földterülettel?
 
Vajon valóban indokolt-e egy megfelelő kihasználtságú tagóvoda bezárása, mely egy városrész egyetlen nevelési intézménye, és tágabb környezetében is egyedülálló pedagógiai módszereket ültetett át sikeresen a gyakorlatba?
 
Vajon nem vezet-e Ajka városában az óvodai nevelés minőségének romlásához, ha a bányásztelepi óvodába jelenleg járó 94 gyermeket, kiszakítva megszokott óvodai és lakókörnyezetükből, a család látóteréből a város más óvodáiba helyeznek át, még akkor is, ha külön csoportokat ígérnek a számukra?
 
Vajon a szülők meg tudják-e oldani zökkenőmentesen gyermekeik más városrészekbe történő óvodába járatását, különös tekintettel a Bányásztelep rendkívül kedvezőtlen tömegközlekedési feltételeire?
 
Vajon a Bányásztelepen élők felhatalmazták-e a városrész MSZP-s önkormányzati képviselőjét, Dorner László urat, illetve a nem mellékesen Veszprémben élő Schwartz Béla polgármester urat arra, hogy a fejük felett döntsenek az óvodáról?
 
Tisztelt Főszerkesztő Úr!
 
Nem szeretném felborítani az Önöknél jellemző egyoldalú és szelektív információáramlást, nem szeretnék ismét belepiszkítani a városunkat idilli szocialista mintavárosként lefestő lapjukba, ahonnan a Jobbikot és a más véleményen lévőket tűzzel-vassal, elhallgatással, csúsztatással vagy éppen feljelentéssel fenyegetve igyekeznek irtani. Kérdéseimre éppen ezért nem is várok választ az Ajkai Szó hasábjain, és nem kell erőlködniük szándékosan elferdített sajtóközleményem kiigazításán sem... Javaslom inkább, hogy a köztem és az MSZP-s városvezetés között feszülő, minden bizonnyal feloldhatatlan világnézeti különbségeken alapuló, eltérő álláspontjainkat a széles nyilvánosság előtt ütköztessük.
 
Éppen ezért meghívom Schwartz Béla Polgármester Urat az Ajka TV stúdiójába, ahol előre egyeztetett időpontban folytathatnánk vitát a város pénzügyi helyzetének értékeléséről, annak kezeléséről, beleértve az óvodabezárási és egyéb, Ajka város lakosságát sújtó megszorítási terveket. Az ajkaiakat megilleti ugyanis legalább a tisztességes tájékoztatás, ha már a felelősségteljes gazdálkodás nem illette meg őket az elmúlt években... 
 
(Halkan és zárójelben jegyzem meg: a helyszín már csak azért is érdekes lehet polgármester úr számára, mivel többek között az Ajkai Városi Televíziót üzemeltető kft. felé is 12 milliós tartozása van az önkormányzatnak, emiatt hat munkatársuktól voltak kénytelenek a közelmúltban megválni.)

Meghívásomat hamarosan írásban is kézhez kapja Polgármester Úr.

Kelt: Ajkán, 2011. március 15-én

Tisztelettel:

Ferenczi Gábor

országgyűlési képviselő

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hepatomegaly underperformance garments, depletion, advantages.

(axokarwodaz, 2019.05.23 04:30)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone Online <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Online</a> cme.npnm.ferenczi-gabor.eoldal.hu.oxi.xr http://mewkid.net/buy-prednisone/

Even demarcation misunderstood intermenstrual cerebrovascular, ear factors.

(oxusaqoagef, 2019.05.23 02:40)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Online</a> eim.ehty.ferenczi-gabor.eoldal.hu.rpb.gv http://mewkid.net/buy-prednisone/

Measuring Blood Pressure

(Abrulpababrich, 2018.10.12 01:17)

Torsion bras de quelqu'un est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-prix-leclerc/

High blood influence (hypertension)

(Abrulpababrich, 2018.09.27 16:15)

Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-prix-france-nantes/