Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A VESZPRÉM MEGYEI ELNÖK SAJTÓKÖZLEMÉNYE A JOBBIK EP-KAMPÁNY FINANSZÍROZÁSÁVAL KAPCSOLATBAN A NAPLÓ MEGKERESÉSÉRE

2009.12.17

A VESZPRÉM MEGYEI ELNÖK SAJTÓKÖZLEMÉNYE A JOBBIK EP-KAMPÁNY FINANSZÍROZÁSÁVAL KAPCSOLATBAN A NAPLÓ MEGKERESÉSÉRE

2009. 05. 08.

- Mennyi pénzt tervez az ön által képviselt párt megyei szinten költeni a 2009-es Európai Parlamenti választásokat megelőző kampány során kommunikációra?

- A párt kampányát az országos központ szervezi. Az óriásplakátok, szórólapok, plakátok és matricák árát mind-mind a központ fedezi. A kommunikációs anyagokat szétküldik a megyéknek. A Jobbik szinte a semmiből kénytelen a kampányát végigvinni, így ennek költségei néhány millió forintot tesznek ki.

 

- Hozzá kell-e járulnia a megyei szervezetnek a párt országos kiadásaihoz?

- A megyei szervezetek alapvetően nem pénzzel, hanem munkával, szervezéssel, lakossági fórumok tartásával járulnak hozzá a kampányhoz. A terembérleti költségeket, helyi szórólapokat és az egyéb helyi kiadásokat magunk álljuk. A Jobbikban mindenki a szíve miatt és társadalmi munkában dolgozik. Ezzel természetesen komoly milliókat spórolunk meg, ugyanis nekünk - a többi párttal ellentétben - nincs szükségünk fizetett aktivistákra.

 

- Ebből az összegből mennyi megy kommunikációs felületek előállítására, médiafoglalásra és rendezvényszervezésre?

- A sajtóban terjesztett híresztelésekkel ellentétben a Jobbikot nem pénzelik, tehát megyei szinten sincs „összeg”. Megyénkben a pénztelenség ellenére sikerült áprilisban elindítanunk Nemzeti Oldal címmel megyei kiadványunkat, melyet a tagság finanszíroz. Május 20-án terveink szerint megjelenik a következő szám, tagjainknak és támogatóinknak hála, már 25.000 példányban, melyet 14 Veszprém megyei szervezetünk juttat el az olvasókhoz. A kiadvány létrehozásánál – a többi párttal ellentétben – nem a drága külcsín, hanem az igaz tartalom vezérel bennünket. Rendezvényeinket sokszor a családi kasszából kell kigazdálkodnunk, ezért jó érzésű, közösségben gondolkodó emberek segítségét kérjük.

 

- Pontosan mennyi és milyen médiafelületet használnak fel a kampány során?

- Országosan mintegy 300 óriásplakátot helyezünk ki, melyből jut megyénkbe is. Központi és helyi szórólapból pedig megyénkben kb. 100.000 példányt tudunk eljuttatni honfitársainkhoz. Tudvalevő, hogy a közszolgálati médiából jogtalanul igyekeznek kiszorítani minket, vagy éppen lejárató hadjárat folyik ellenünk… Miközben az adófizetők pénzén fenntartott médiában ingyen pózolnak a jelenlegi parlamenti pártok képviselői, addig a Jobbikról – a megkérdezésünk nélkül - szándékoltan téves információk jelennek meg a sajtóban. A Jobbik nem tud és nem is hajlandó irreális összegeket költeni médiakampányra. Az emberek felé a legfontosabb kommunikációs eszközünk a személyes találkozás, a tiszta, igaz, emberi szó. Megyei honlapunkon, a www.jobbikveszpremmegye.hu –n keresztül pedig valamennyi szervezetünk honlapja elérhető.

 

- Pontosan hány és mekkora létszámú eseményt terveznek?

- A JOBBIK Veszprém megyei szervezetei helyben, választókerületenként és megyei szinten is rengeteg rendezvénnyel igyekeznek eljutni az emberekhez. Minden hétre jut több prominens vendég, kitűnő előadó. Május 9-én szombaton (a megjelenés napján!!!) Városlődön a sokszínű és színvonalas programot kínáló Nemzeti Összefogás Napja2 – II. Veszprém megyei nemzeti-radikális és hagyományőrző találkozón este 19.00 órakor listavezetőink, dr. Morvai Krisztina és dr. Balczó Zoltán a díszvendégeink. Május 16-án Devecserben 15.30-tól a „vörös terror” áldozataira emlékezünk a kitűnő szónok, ifj. Hegedüs Lóránt református lelkész társaságában, azt követően lakossági fórumot tartunk. Szegedi Csanád országos elnökhelyettes május 22-én 15.30-tól Zircen, 18.00-tól Hajmáskéren tart előadást. Vona Gábor országos elnök és Szilágyi György május 24-én 13.00-kor Balatonalmádiban, 15.00 órára Várpalotán a vár elé várja honfitársainkat. Megyénkbe látogat, és május 30-án 18.00-kor Pápán tart előadást Murányi Levente alelnök. 2009. június 5-én 17.00-kor Pápán tartjuk megyei megemlékezésünket Trianonról, de természetesen minden településen megemlékezünk nemzeti gyásznapunkról, melynek hivatalossá tételéért a Jobbik hamarosan a parlamenten belül fog szót emelni. Rendezvényeinket Veszprémben, Tapolcán és Ajkán is rendre szépszámú közönség, sok esetben több száz fős teltház fogadja. Folyamatosan és szívesen szervezünk lakossági fórumot megyénk mindegyik választókerületében bárhol, mert minden települést és minden embert egyaránt fontosnak tartunk.

 

- Pontosan milyen forrás(ok)ból finanszírozza a párt ezeket a kampányráfordításokat, vannak-e helyi támogatói a kampánynak?

- A Jobbik mentes a hazai és külföldi érdektőkétől, és még parlamenten kívüli párt, ezért csekély anyagi háttérrel rendelkezik. Tagdíjakból, adományokból, jó szándékú emberek kisebb felajánlásaiból finanszírozzuk rendezvényeinket, helyi információs anyagainkat. Egyre több kisvállalkozó ajánlja fel saját helyiségét lakossági fórum céljára.

 

- Mekkora részét teszik ki a párt kampányköltségeinek az úgynevezett bartermegállapodások?

- Hazájukért, gyermekeik jövőjéért aggódó, egyszerű, tisztességes emberek keresnek meg minket, és ajánlják fel önzetlenül segítségüket, munkájukat. A Jobbik a rend pártja, a tiszta, áttekinthető, nyilvános megállapodások híve. Nincs helye nálunk a választópolgárok háta mögött kötött ügyleteknek.

 

- Van olyan eleme a kampánynak, amelyet nem a párt számlájáról, hanem egyéb külső forrásból finanszíroznak? Ha igen, akkor mi az, és mennyibe kerül?

- Mint az előzőekben említettem, számos rendezvényt és információs anyagot a tagjaink és szimpatizánsaink saját erőből állnak. Ezt tekinthetjük nem pártkasszából származó összegnek, de mégsem "külső" forrás.

 

- Összesen hány ember dolgozik a kampányon, ebből mennyien állnak a párt alkalmazásában?

- Lehetetlen összeszámolni mindazokat, akik bármivel is hozzájárulnak egy kis közösség építéséhez, egy rendezvény lebonyolításához, vagy egy kiadvány létrehozásához és terjesztéséhez. A Jobbikban a Nemzetért végzett munkáért a Jóisten fog megjutalmazni minket és gyermekeinket egy élhetőbb, büszke Magyarországgal.

 

Köszönöm megkeresésüket, és bízom abban, hogy mihamarabb a média valamennyi képviselője követi a példát. EP-listavezetőnk, dr. Morvai Krisztina szavaival élve: „Ideje véget vetni a Jobbik elhallgatásának!”

 

Szebb magyar jövőt!

Ferenczi Gábor

megyei elnök

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.