Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híreket kommentál Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke 3

2010.06.29

Megerősödött az antiszemitizmus Magyarországon Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédének nyilvánosságra kerülése óta eltelt időben - írta a bécsi Die Presse. (Stop, június 27.)
Ez a támadva védekezés tipikus iskolapéldája.

Ok lenne ugyanis bőven: érdemes lenne körülnézni a Budapest körüli, pilisi lakóparkokban, megnézni az ezekkel kapcsolatos tel-avivi óriásplakátokat, precíz fordítással lejátszani a köztévében Simon Peresz ominózus beszédét, közzé tenni a titkos magyar-izraeli államközi megállapodást (2004.04.14.) nyilvánosságra hozni az ingatlanpanamákat. Mindezek ellenére mondhatom, hogy az antiszemitizmus témája egy „lejárt lemez”, a külföldi érdekeknek való megfelelési kényszer szüleménye. A magyar emberek ma már inkább a felszín alatt rejlő igazságra lennének kíváncsiak.

A Lehet Más a Politika nem támogatja a Fidesz-KDNP államfőjelöltjét, Schmitt Pált. Schiffer András frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy "komoly alkalmassági aggályok" merültek fel az LMP-nél Schmitt Pállal kapcsolatban, fontos lenne ugyanis, hogy a kétharmados parlamenti többséggel szemben az államfő megfelelő ellensúly legyen. (Hír 24, június 28.)
A Jobbik frakciójában komoly vitát váltott ki Schmitt Pál köztársasági elnökké jelölése. Már csak azért is, mert komoly aggályunk van amiatt, hogy egy pártember miként tudja képviselni pártatlanul hazánkat legfőbb közjogi méltóságként. Reméljük, ott még azért nem tartunk, hogy a FIDESZ –az egykori MSZMP-hez hasonlóan-alkotmányban is rögzítse a Párt vezető szerepét. Saját embereik kinevezése az államhatalom minden területén sajnos azonban ebbe az irányba mutat. Álláspontunk szerint a nemzetközileg elismert jogász, civil jogvédő, és párttagsággal nem rendelkező Morvai Krisztina sokkal alkalmasabb lenne erre a megtisztelő feladatra, hiszen a nemzeti érdekek mellett történő harcias kiállásával már számtalanszor bizonyította, hogy a kormánypárti kétharmaddal szemben megfelelő ellensúlyt jelentene.

"Szeretnénk már látni Orbán Viktor híres 2 pofonját, mert a Magyar Gárda épp most férkőzik be a polgárőrségbe, a kormány ezzel szemben pedig eszköztelen” – mondta Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője a miniszterelnök beszédére reagálva, amelyben Orbán Viktor a gárdával kapcsolatban kifejtette: nincs szükség efféle alakulatokra, aki pedig katona létére részt vesz, vagy részt venne ilyenek tevékenységében, az a szemében dezertőr. (ATV, június 28.)
Micsoda paradoxon, hogy Magyarországon az jelent nemzetbiztonsági kockázatot, ha valaki a nemzet érdekét a Magyar Gárda tagjaként, tettekkel kívánja képviselni. Orbán Viktor szavaiból azt vesszük ki, hogy vagy nem akarja, vagy nem látja hazánk helyzetének szomorú valóságát. Ma Magyarországon - például katasztrófahelyzet esetén – egyetlen, azonnal mozgósítható és reagálni képes erő létezik, és ez a Magyar Gárda. A kormánynak ezt a tenniakarást nem tiltania, hanem támogatnia kellene. A mi szemünkben nem az a dezertőr, aki nemzete szolgálatát saját élete elé helyezi, vállalva a meghurcoltatást és az abból fakadó egzisztenciális gondokat is, hanem az, aki sajátjait magukra hagyja a véres lovasrohamok közepette a pesti utcákon. A Lex Gárda-törvény kapcsán végérvényesen eldől majd, hogy a kormány szakít-e az elmúlt 8 év diktatórikus szellemiségével.

Hamarosan dönt a kormány arról, hogy megtartja, törli, vagy részben megtartja-e az augusztus 20-i tűzijátékot. A fennmaradó összeget az árvízkárosultak megsegítésére szánnák – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. (Inforádió, június 27.)
Felkarolandónak tartom azt a civil kezdeményezést, mely az augusztusi 20-i központi tűzijáték eltörlését követeli. Számunkra az jelentené a valódi nemzeti együttműködés rendszerét, ha a katasztrófa következményeinek csillapításában az egész ország összefog.

Az országos bruttó átlagbér hazánkban 209 200 forint, az oktatók közül csak az egyetemi és a főiskolai tanárok átlagkeresete magasabb a magyarországi átlagbérszínvonalnál, a többi pedagógus ennél rosszabbul keres. A felmérés készítői szerint az óvodapedagógusok helyzete a legméltánytalanabb: átlagfizetésük 29 százalékkal alacsonyabb, mint az országos átlag, mindössze havi bruttó 149 500 forint. (Hvg, június 22.)
A kérdés számomra egy újabb kérdést vet fel: Melyik országban készült a felmérés? A magyarok többsége lényegesen kevesebbet keres a statisztikai átlagnál. Engem főleg az ő sorsuk érdekel. Végre a nagypolitikának is tudomásul kellene vennie, hogy rabszolgabérekből nem lehet tisztességesen felnevelni gyermekeket.

Szennyező anyagok kerültek a talajba az egykori Bakony Művek területén. A regionális tisztifőorvos és a szolgáltató szerint a szennyeződés nem érte el az ivóvízbázist, így a megyeszékhely ivóvize kiváló minőségű. Dr. Bense László Erik, Veszprém környezetvédelmi tanácsnoka pedig a sajtó előtt elnézést kért, mert egy televíziós interjúban úgy nyilatkozott, hogy inkább ásványvizet adna a gyermekének, mint csapvizet. (Indexveszprém, június 11.)
Gyermekeimnek én is inkább ásványvizet adok. Ismerve a magyar fogyasztóvédelem hiányosságait, nem bízok az efféle, mentegetőző nyilatkozatokban.

Több névtelen feljelentés alapján rendőrségi nyomozás indult annak kiderítésére, hogy három különböző ügyben hivatali visszaélést követett-e el Debreczenyi János, Veszprém fideszes polgármestere. (Népszabadság, június 3.)
Kíváncsiak vagyunk, miért nem ő lesz a FIDESZ jelöltje a veszprémi polgármester–választáson… Azt azonban le kell szögezni, hogy egy polgármester tevékenysége sosem függetleníthető alpolgármestereitől és testületétől.

Nem abban akarunk élni, hogy "kinek kell félni a másiktól", ám ehhez olyan közösségek kellenek, amelyek azt tanítják, hogy szeresd felebarátodat, mint magadat, de tartsd be például a tízparancsolatot is; abban jó néhány "megfontolandó dolog van a cigányoknak is, meg nekünk is" - fogalmazott Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára Pápán, a dunántúli református napok fórumán. (Hírszerző, június 26.)
A Jobbik ennek jegyében – programunkhoz híven - kezdeményezi a kötelező hit- vagy erkölcstan oktatás bevezetését az iskolákban.

A cikk eredetije:

Híreket kommentál: Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke 3 (www.indexveszprem.hu)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.