Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Önkormányzati választás Ajkán - interjú a Jobbik jelöltjével

2009.12.17

 

 

Nemhogy kevesellné, hanem sokallja a kampányra fordítható közpénzt az általunk megkérdezett egyetlen parlamenten kívüli párt képviselője. Ferenczi Gábor, a Jobbik megyei elnöke egyenlő esélyeket szeretne mindenkinek, a törvényhozásban már bent ülő pártok fölényét nyomasztónak érzi. Ők ugyanis állandó szereplői a médiának, ami ingyen megnyilatkozási lehetőséget, esélyt jelent számukra. Ha a Jobbik bekerül a parlamentbe, mindent megtesz azért, hogy csökkentsék a politikai pártok kampányra fordítható közpénzét - ígérte Ferenczi Gábor.

- Ön a Jobbik színeiben indul az április 4-ei ajkai időközi önkormányzati képviselőválasztáson, Ajka Bányásztelep városrészében, a 2. sz. evk-ben. Kérem mutatkozzon be néhány mondatban!

- Először is köszönöm szépen mindenkinek a biztató számú ajánlószelvényt, amely lehetővé tette indulásomat. Középiskolai tanár vagyok és egy kis nyelviskolát vezetek Ajkán, ahol feleségemmel és két gyermekemmel élünk. A Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt ajkai és Veszprém megyei elnöke vagyok.

- Miért indul az önkormányzati választáson?

- Azért indulok a Bányásztelepen képviselőjelöltként, mert valódi képviseletet szeretnék körzetünkben. Az elmúlt években, ciklusokban semmi sem történt. Szívügyem a Bányásztelep; családom, barátaim, tanítványaim lakóhelye. Tisztességes és felelős politizálást akarok vinni az ajkai önkormányzatba, tenni akarok a közért, és oly sok a teendő! Mindannyian tudjuk, hogy semmi sem fog változni, ha a jelenlegi parlamenti pártok növelik képviselőik számát. A Jobbik új hozzáállást, színt és gondolkodásmódot fog képviselni az önkormányzatokban is. Igazi, tisztességes, közösségi képviseletet fog megvalósítani.

- Melyek a főbb célkitűzései, milyen programmal készül a városrészben?

- Hiszem, hogy Ajka az ajkaiaké, Magyarország pedig a magyaroké, és ehhez széleskörű nemzeti összefogást tudunk teremteni, alulról, helyi szintről építkezve! Mottóm: "Kis körben munkálkodj!" (Kölcsey)
Négy lakossági fórumot, és egy nőnapi rendezvényt tartottunk a Bányásztelepen az elmúlt időszakban. A helyieket meghallgatva, velük folyamatosan egyeztetve a jelöltek közül elsőként, és valószínűleg egyedüliként már február elején egy 12 pontból álló programot állítottunk össze, ami nem rugaszkodik el a valóságtól és teljesíthető. A legfontosabbnak tartom, ez fő célkitűzésünk, hogy a tisztes adófizetők befizetett helyi adóját lakóhelyükre kell visszafordítani. Eddig városrészünket ugyanis - pártállástól függetlenül - valamennyi képviselő elhanyagolta, nem történtek számottevő beruházások. Kiemelném még az infrastrukturális fejlesztések szükségességét, az utak, parkok, játszóterek felújítását, a közlekedés javítását. Van olyan programpont, mint például a csatornázás ügye, amit el is indítottunk az önkormányzatnál, bár olyan irreális árat kaptunk kezdeményezésünkre, ami önmagában is külön vizsgálatot érdemelne.

Március 22-én Ajkán végre a sajtó előtt is ismertethettem helyi céljainkat, Szegedi Csanád, pártunk alelnöke pedig országos programunkat mutatta be a közel száz megjelent érdeklődőnek.

Ezen a fórumon mindenki előtt világossá tettem, hogy nem vagyok megélhetési politikus. Az önkormányzati juttatásokat nem kívánom saját célra felvenni: felét közvetlenül a Bányásztelepre, közösségünkre fordítanám, természetesen folyamatosan fórumokon egyeztetve a lakókkal, másik felét pedig hagyományőrző rendezvényekre, kiadványokra, tehát a Nemzetnek szánom.

Hiszem, hogy egy városrész jövője, sorsa közös ügy, a helyiekkel együtt, összefogással bármire képesek lehetünk. Ehhez kérem a józan gondolkodású, a közösség sorsa iránt aggódó polgártársaim támogatását április 4-én. Győzzön a JOBBIK!

barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.