Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lebontották az ajkai boltot

2010.01.23

Schwartz: Miért támogat a Jobbik törvénytelenül működő vállakozásokat?

Lebontották az ajkai boltot

Ajka - Pénteken lebontották azt az üzletet, amelynek megsemmisítése ellen a Jobbik Ajkai Alapszervezete az előző héten tüntetést szervezett.

2010. január. 22. péntek | Szerző: Tóth B. Zsuzsa

Schwartz Béla polgármester lapunknak elmondta, hogy az üzlet helyén az úgynevezett Európa parkot alakítják ki.

- A boltnak 2007 decemberében lejárt a terület használatba vételi szerződése. Ugyanis önkormányzati területen épült, a felépítmény a tulajdonosé volt. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a szerződést nem hosszabbítja meg, korábban már a két szomszédos üzlettel is ez volt a helyzet. Mindannyiukat kértük, hogy bontsák el az épületeket, erre a velük kötött szerződés lehetőséget ad. Két üzletet lebontottak, ez a harmadik törvénytelenül működött tovább.

(Fotó: Gáspár Gábor)

(Fotó: Gáspár Gábor)

A bíróság 2008 decemberében hozott határozatot arról, hogy köteles lebontani a tulajdonos. Azonban az üzlet tovább működött, tavaly már engedély nélkül. Amellett több, mint kétmilliós tartozása van a tulajdonosnak az önkormányzat felé - mondta a város polgármestere, és feltette a kérdést, hogy a Jobbik miért támogat törvénytelenül működő vállalkozásokat.

Megtudtuk továbbá, hogy Ajkán évek óta működik egy kisvállalkozásokat támogató program. Arra éves szinten ötmillió forintot különítenek el, elosztására az Ajka és Környéke Ipartestület tesz javaslatot. 

Forrás: www.naplo-online.hu

A kisember válaszol:

Horváth  | 2010 01 22 | 23:21

Eddig is szórta a pénzt a nagy hatalmú polgármester. Kell egy hely ahol fényképeztetheti magát. Az megy neki!Költse csak Ajka pénzét még egy kicsit megteheti, aztán jól megszedve magát leléphet. Arról kéne írni, önkényesen hány üzletet, családot tett tönkre!!! És ez a polgármester. Pont ilyen számító emberek vezetik az országot!!! 

xy  | 2010 01 22 | 23:29

 

Azért védi a jobbik a vállalkozókat, mert ő legalább próbál segíteni a kisvállalkozókon, és az igazságért harcol. Nemfél a hatanomáliás politikusoktól. Ajkán már mindent tönkre tett és kiárult. De egyszer a sors mindent visszaad a polgármesternek. Az Úr majd igazságot szolgáltat, hisz mindenki elnyeri a büntetését. Ui. Tisztelt szerkesztő illene utána járni a valóságnak. A vállalkozó felebezett, annak rendje és módja szerint melynek helyt adtak. És miért volt még sürgős mert a bíróság befogadta a vállalkozó végrehajtás felfüggesztés kérő beadványát, melyet hétfőn kapott volna meg. Ekkor már nem lehetett volna lebontani. Mi ez ha nem hatalommal való visszaélés!!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ajka csokonai ut 4

(gipsz jakab, 2010.02.03 22:47)

sajnos idáig jutottunk hiába a több mint ezer aláirás ha a polgármester nem törődik a helyi lakosu emberekkel.talán mi is hibásak vagyunk mert nem helybelit választottunk. ő biztos nem vásárolt kora reggel álmosan fáradtan a kedves eladoktol reggelit a karon alvo kisfiának akit hajnalban vitt az ovodába .mi több mint ezren ugy látszik hogy nem érünk annyit mint ő egyedül.már csak bizhatunk abban hogy nem tűnik el az összes kis bolt a városban mert nem mindenki szeret a multiknál gagyit venni van olyan is aki szeretne magyar árut venni .

arpadvere@indamail.hu

(Egy igaz Magyar, 2010.01.26 16:07)

Az ajkai hatalom inkább azt tenné a lakosság elé,hogy egyes pártfunkciónális emberek mennyire gazdagodtak meg Ajka város lakóinak adójából.Isten nem ver bottal!

Kuruc tábor

(Brigadéros, 2010.01.26 11:44)

Az ajkaiaknak csak annyit: az utolsó párttitkár ott kísért nálatok és szelleme bejárja a várost nap mint nap!

Szebb Jövőt!

Devecser

(Radikális , 2010.01.23 11:59)

Ez megy sajnos a teljes elnyomás a cél ! Nem számit hogy kiveszik valaki szájából a kenyeret ! Tegyen a parkja közepére egy bitót és kösse fel magát tisztelt polgármester úr!
Europazinálodunk ?? Minden európai !,falvak ,városok stb .Miért nem Magyar a Magyar falu ???Miért nem Magyar park az a park??